צפיה בתוכנית טלויזיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2011 | 23:04 | מאת: אמא מודאגת

יש לי בעיה רצינית."תקלה" שהיתה בערב לילי הסדר. כל הילדים (10 לפחות) בגילאי 3-12 צפו בתוכנית קופיקו שהורידו להם מהמחשב. לאחר מספר תוכניות הופיע על המסך סרט כחולללל (וזה ברצינות- מי שהוריד את קופיקו טעה)הילדים ראו בערך כ-2 דק' עד שאחד ההורים שם לב. ילדי בני 8 ו- 5 מדברים על זה לפעמים. מה מסבירים? מה אומרים? איך משכיחים? אני אובדת עצות. תודה.

21/04/2011 | 02:25 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, כל מי שהוריד פעם סרטים מאתרי שיתוף כבר מכיר את התופעה, ויודע שמאחורי שמות 'תמימים' כמו "שלגיה", "סינדרלה" או "קופיקו" מסתתר לא מעט זבל. את הנעשה אין להשיב, והילדים נחשפו למה שנחשפו שלא בטובתם. אני מציעה לומר להם שאתם מתנצלים על כך שהשתרבב לסרט שלהם חומר שלא מתאים לילדים. אפשר לנסות לקחת את זה בהומור, ולהבטיח להם שיש דרכים טובות יותר ללמוד על גוף האדם ועל יחסי אהבה. תוכלי לנסות להקשיב לשיח שלהם, ולברר כך מה ראו ומה הייתה השפעת הדברים עליהם. נסי להגיב עניינית, לכוון למה שאת מאמינה שמעסיק אותם ולקוות לטוב. עלינו לזכור שבמוקדם או במאוחר כמעט כל ילד/נער נחשף לתכנים פורנוגרפיים (או לסצינה מביכה אם הוא נכנס במפתיע לחדר השינה של הוריו), ולא תמיד הכל הכל בשליטתנו. ובכל זאת, הרוב המכריע יוצר מזה ללא פגע. לא מעים, לא נורא. בשמחות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים