חשד להתעללות מינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2011 | 21:51 | מאת: דליה

לפני מס' ימים מצאתי את בתי בת ה4 שוכבת ללא תחתונים כשילד מהמשפחה יושב לצידה , התברר לי שהיא ביקשה ממנו לגעת לה באיבר המין , ולפני כן היא ביקשה ממנו לסגור את הדלת ואמרה לו שישמור זאת בסוד ( בת 4 ) , מאותו יום אני עוכבת אחרי הילדה , ולצרי זה קורה כל יום , אם אין מישהו לידה שתבקש ממנו לגעת לה אז היא נוגעת לעצמה ! הילדה מתנהגת כרגיל , היא שמחה, משחקת ומדברת כרגיל, היא חזרה לאחרונה להרטיב אך היום האחרונים לא הרטיבה. האם אני צריכה לחשוש מהטרדה מינית ? היא ילדה בת 4 מבינה בזה . חשוב לי לציין שהילדה לא רואה סרטים ותוכניות מלמד של ילדים , ואני ובעלי אפילו לא מתחבקים לידה . מה עליי לעשות ? אני מוטרדת נורא . אגב , בגן לא ראו משהו חריג.

21/04/2011 | 02:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דליה, איני יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת "היא ילדה בת 4 ומבינה בזה". מה שאת מתארת יכול להיות תמים, ויכול להיות מאד לא! עיסוק יתר באוננות, בעיקר ניסיון לשתף בכך אדם נוסף, והרטבת לילה 'חדשה', הם סימנים מחשידים. אם יש לך ספק - פני להערכה אצל פסיכולוג ילדים. בעיני, עדיפה "אזעקת שווא" על פני התעלמות או הזנחה. בירור אצל פסיכולוג לא יגרום לה כל נזק, ואילו האפשרות שנפלה קרבן להתעללות מינית נושאת פוטנציאל נזק גדול. פני להתייעצות! ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים