מה זה אומר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/04/2011 | 13:23 | מאת: אנה

הילד קטן שלנו) שלישי( מאוד עקשן בגדים חדשים זה בעיה גדולה בשבילו זה יכול לגרום לו לבכי של שעות לאלימות כלפי אחים או ההורים אני בן אדם מאוד חזק אבל זה שובר אותי מה זה? מה אני עושה עם זה?

21/04/2011 | 01:59 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אנה, לא לגמרי הצלחתי להבין מה בבגד החדש גורם לו להתקף הבכי והאלימות. יתכן שמדובר בסבילות נמוכה למצבים חדשים או בבעיה תחושתית, או בשתיהן. תהיה הסיבה אשר תהיה, אני מציעה לעשות הכל כדי לא להישבר, ולהיות מסוגלת להכיל מצבי רוח זועפים, ואפילו התפרצויות, אצל הילד שלך, ולעמוד מולם כגורם מייצב ומציב גבול, מבלי להתמוטט. ילדים צעירים מתקשים עדיין לווסת רגשות עוצמתיים, והם זקוקים לנו, ההורים, כ"בולמי זעזועים". לכן, כאשר הוא פועל כלפיכם באלימות, עליכם לעצור זאת, ולעזור לו לבטא ולפרוק את התסכול בדרך פחות הרסנית. אם את רוצה לקצר את התהליך, תוכלי להגיע להדרכת הורים אצל פסיכולוג ילדים, לקבל כיווני מחשבה והנחיות יותר קונקרטיות. בברכת חג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים