הילד הפסיק לזחול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/04/2011 | 08:46 | מאת: גלית

אחרי שזחל תקופה של כחודשיים והוא כיום בן 11 חודש . הרופאים לא מוצאים כלום בנתיים ולמרות שהילד מקטר כשהוא מנסה לזחול (הוא לא מנסה הרבה) אני לא רגועה משום כיוון. מבחינה פסיכולוגית לא ברור לי מה המשמעות של כזה דבר, האם זה נפוץ וכמה זמן לצפות שזה יימשך? מאוד אודה לכמה מילים מרגיעות גלית

15/04/2011 | 22:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלית, אני לא בטוחה שאני הכתובת הנכונה, מאחר שמדובר בתפקוד מוטורי במהותו ולא רגשי-פסיכולוגי. לזחילה יש השלכות על ההתפתחות המוחית והמיומנויות המרחביות, אך ידוע לי שיש ילדים שמדלגים על השלב הזה והתפתחותם אינה נפגעת. נסי להפנות את שאלתך לגורם מקצועי, כמו מרפאה בעיסוק או פיזיותרפיסטית של תינוקות. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים