מעבר לבית ספר חדש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/04/2011 | 08:42 | מאת: א'

בוקר טוב יש לי ילד בן 10 עוד מעט, לומד בבית ספר ממשלתי במקום מגורינו מתכונן למבחנים למעבר לבית ספר חדש פרטי (לציין שאנו דוברי שפה ערבית המעבר לבית ספר דוברי השפה העברית. הבעיה שהוא מראה לעיתים התלהבות יתר לגבי המעבר אך מצד שני מעלה אצלי סימני שאלה לגבי הרצון האמיתי שלו. איך אני אוכל לדעת מה הוא באמת רוצה???? או האם הוא מוכן למעבר כזה??

13/04/2011 | 17:10 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום א', אני מקווה לא להישמע בוטה מדי או בלתי דמוקרטית, אך לדעתי, ילד בגיל ביה"ס היסודי עדיין אינו יכול ואינו צריך להחליט על אופי ביה"ס בו ילמד. בחירת מסגרות החינוך האיכותיות עבור ילדינו מוטלת עלינו, ההורים, והרצון של הילד פחות רלוונטי. עם זאת, בנסיבות המיוחדות שלכם, כשהמעבר הוא מבי"ס דובר ערבית לבי"ס דובר עברית, יש להניח שהתהליך כרוך בהסתגלות לאווירה שונה, לאקלים תרבותי חדש, ואולי גם לתכנים לימודיים שונים מאלה להם הורגל. החלטה כזו, מן הראוי שתיעשה יחד עם הילד, תוך הערכה של יכולות ההתמודדות שלו עם משבר זמני פוטנציאלי. אני רוצה להזכיר לכם, שעמדתם של ילדים כלפי המסגרת החינוכית שלהם נצבעת במידה רבה בעמדותיהם ואמונותיהם של ההורים. אם אתם שלמים עם הצעד הזה ומשוכנעים שזה לטובת הילד, רוב הסיכויים שהוא יבסס עמדה דומה, ויהנה ממה שיש לביה"ס החדש להציע. היו מוכנים לתמוך, לפחות בהתחלה, בימים קשים - אם יהיו. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים