בני בן השנתיים וחצי "תפס אותנו"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2009 | 11:34 | מאת: אמא

שלום, אתמול בלילה בעוד בעלי ואני מענגים זה את זו נכנס בני בן השנתיים וחצי לחדר ונעמד בשקט מבלי שהרגשנו לצד המיטה. אני לא בטוחה שראה את בעלי מענג אותי, אבל לבטח ראה אותי מענגת אותו. כשראה לפתע בעלי כי הילד ניצב לצד מיטתינו הגיב בבהלה. אני כיסיתי עצמי ודיברתי אל הילד כרגיל. שאלתי מה קרה שקם והאם הכל בסדר. הכנו לו בקבוק שתיה והוא חזר לישון. בבוקר אמר לי הילד כי אתמול בלילה הוא בא לחדר שלנו. שאלתי מה אבא ואמא עשו? והוא ענה "התנשקו". תשובתי הייתה "נכון, אבא ואמא התנשקו כי אבא ואמא אוהבים". מעבר לכך לא עלה עוד הנושא. אנחנו נבוכים ומוטרדים. כיצד עלינו להגיב? האם עלינו לדבר עוד בנושא? בעלי חושש כי הדברים שראה עלולים ליצור בילד טראומה. אשמח לתשובה מהירה שתאפשר לנו באם צריך, להגיב לנושא בטיימינג רלוונטי. תודה מראש אמא מודאגת

19/04/2009 | 21:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אני חושבת שנהגת נכון כשנתת את ההסבר שאינו רחוק מהמציאות ושנותן קונטקסט טבעי ובריא לסצינה אליה נחשף. לטעמי, במקום לחשוב על תשובה מהירה עבור הפעם הבאה, מוטב לדאוג למנוע אותה מראש, ולקיים יחסי מין מאחורי דלת סגורה. הנה לינק לכתבה (קצת ישנה אך רלוונטית) שתששפורסמה כאן בדוקטורס לפני כמה שנים. http://www.doctors.co.il/ar/2894/%D7%9E%D7%99%D7%9F+%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%94+%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%AA בשמחות ליאת

19/04/2009 | 23:01 | מאת: אורית

שלום רב, בני בן ה-15, נכנס לחדר בעודנו מתעלסים. הוא יצא משם במהרה ולא דיברנו איתו על כך. הוא גם לא שאל דבר. האם יש השלכות לכך? אורית

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים