בעיות בלימודים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/04/2011 | 22:33 | מאת: מיא

שלום רב! אני בת 18 בכיתה י"ב, מאז שהתחלתי את התיכון חשוב לי להצליח בלימודים, לצערי ישנן בגרויות שלא הצלחתי בהן כ"כ אף על פי שהשקעתי בלימודים וכואב לי על זה מאוד זה מדכא אותי מאוד, אני מרגיש שאני רוצה להיות חכמה ולהצליח וקשה לי מאוד אם זה לא יקרה, אם תעודת הבגרות לא תהיה טובה מספיק, אם לא אצליח להתקבל ללימודים שארצה באוניברסיטה. אני יודעת שיש עוד זמן עד אז אבל גם עכשיו כואב לי על ציוני הבגרות הפחות טובים. ציוני הלימודים חשובים לאדם שאני עכשיו. אשמח מאוד לעזרה, תודה.

13/04/2011 | 15:22 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיא, את ציוני הבגרות הלא טובים אי אפשר לשנות כרגע, אבל אפשר בהחלט לשנות את ההתייחסות אליהם, ואל ה'בגרות' בכלל. יש לא מעט אנשים המאמינים שבחינות הבגרות 'נופלות' על בני הנוער בזמן הכי לא מתאים. דווקא כשהם עסוקים בגיבוש זהותם כאנשים בוגרים, במראה שלהם ובבני המין השני, מפילים עליהם משימות אקדמיות הנראות להם רחוקות ולא רלוונטיות לחייהם כרגע. הרבה בני נוער מצליחים לשלב את הכל בהצלחה, אבל די הרבה אחרים, מתקשים לתפקד בכל התחומים, ומשלמים על כך מחיר זמני של ציונים בינוניים או פגיעה חברתית. למרבה השמחה, בחינות הבגרות שנראות מאד מאיימות בכיתות י"א וי"ב, מתגלות כסיפור לא מסובך בכלל, כאשר עושים אותן שוב אחרי הצבא. לפני הלימודים באוניברסיטה, כשהמוטיבציה ללימודים גבוהה, השלמת הבגרויות או שיפורן הופכת משימה פשוטה יותר, ואפילו מהנה. בנוסף, יש תמיד דרכים לעקוף ציוני בגרות בינוניים (מכינה אקדמית או לימודים באוניברסיטה הפתוחה, בה אין דרישות קבלה מלבד הרצון ללמוד). אני מציעה לך להזכיר לעצמך שעשית כמיטב יכולתך, לסלוח לעצמך, ולנסות ליהנות מתקופת הצבא, שתזמן לך חוויות חדשות ומרגשות. בגרויות זה חשוב, אך הן בוודאי לא אינדיקציה לחכמה או להצלחה בחיים שאחרי הצבא. הכל פתוח ואפשרי! בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים