מודאגת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/04/2011 | 17:41 | מאת: אמא

בני בן שנתיים למד לפתוח את הטיטול ולשחק עם הבלבול,כשאני מתקרבת אליו ומסדרת לו את הטיטול הוא מתחיל לצעוק ולהתעצבן, המקום נראה תקין ללא פצעים,מכות וכדומה,שתן תקין. האם זה נורמלי?האם תופעה מוכרת ומתאימה לגיל שנתיים? תודה מראש.

13/04/2011 | 14:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, גילוי איברי המין ומגעם (בעיקר אחרי שנתיים בהן הם הסתתרו מאחורי חיתול עבה ולח) היא חוויה מרעננת ומשמחת עבור הילדים הקטנים, שמגלים גם את ההנאה המיוחדת שמזמן להם אזור זה. אולי בכלל הגיע הזמן להתחיל לחשוב על גמילה? אני מציעה להימנע מלהעיר או לכעוס. תוכלי לומר לו שאם הוא רוצה להישאר בלי טיטול, יהיה עליו להתחיל לעשות פיפי וקקי בסיר או בבית השימוש. את המגע באיבר המין נסי להתיר רק כאשר הוא לבד, וגם לשם יש לכוון בעדינות המתבקשת. אביב שמח לכם ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים