בן שלוש וחצי- שאלות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/04/2011 | 12:26 | מאת: נעמי

בני בן השלוש וחצי שאל אותי כבר פעמים בזמן אמבטיה למה צריך את הביצים (כך ממש). לא ידעתי מה לענות. אמרתי לו מה אתה חושב?, ואז אמר שהוא רוצה לראות אותם אם אפשר להוציא... יש שאלות שאני מבינה שאני לא יכולה לענות ממש עפ הסבר כי עדיין קטן מידי (אני הרי יודעת את התשובה....) רציתי לבדוק איתך איך את מציעה לי לענות במידה ועולות שאלות כגון זו שאני אמורה לענות ברמת ההבנה שלו.

08/04/2011 | 16:18 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמי, מדוע, בעצם, לא לומר את האמת? אני חושבת שהייתי עונה משהו כמו - "הביצים, כמו שאתה קורא להן, נקראות למעשה אשכים, שהם חלק מהאיברים האחראיים בגוף על היכולת להוליד ילדים. באשכים נוצרים הזרעונים, שבבוא היום יתאחדו עם הביציות הנוצרות בגופה של האישה. האשכים הם איברים חשובים מאד, ולכן צריך לשמור עליהם בגופנו ובגופם של אחרים. לא לבעוט בהם או לפגוע בהם". ככלל, אמבטיה היא הזדמנות מצויינת לדבר על הגוף ועל בריאותו בכלל, ועל איברי המין בפרט. תשובות ענייניות ופשוטות הן בהחלט מתאימות ליכולת ההבנה של ילדים בגיל זה, וחשוב להישאר זמינים ונכונים להשיב להם על כל שאלה בנושא. היי חזקה :-)) שבת שלום ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים