טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/04/2011 | 21:12 | מאת: בת 18

שלום.אני התייעצתי איתך בעבר-בת לגרושים לא יודעת מה לעשות עם אחיי ועם הרגשת החוסר אהבה שלי.שאלתי אותך אם להתחתן..כרגע החלטתי שאני הולכת לפסיכולוגית נפגשתי איתה והיא אמרה שאני צריכה טיפול של לפחות חצי שנה.השאלה שלי היא כזו האם בגלל הרגשה שמבחינתי היא טבעית,כל בנאדם צריך אהבה(למרות שאצלי זה מוגזם)אני צריכה ללכת לטיפול חצי שנה?אינלי כסף לממן אתזה ואף אחד לא יממן לי וגם אין לי כוחות לזה,פשוט אין לי! תודה מראש על עזרתך.

08/04/2011 | 16:10 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, טיפול פסיכולוגי, למעט במקרים חמורים ונדירים, אינו חובה! זה לגמרי נתון לבחירתו של כל אדם, ותלוי ברצונו ויכולתו (גם במערך הכוחות שלו) להתמודד עם המצוקות שלו, עם עברו, ועם דפוסי התנהגותו החוסמים או מקדמים את התפתחותו וצמיחתו כאדם. לפעמים, הקושי לעמוד בהוצאה הכספית משקף (יותר מאשר מצוקה כלכלית) את האמביוולנטיות ביחס לטיפול. אם את חושבת שהבעיה הכלכלית היא הדומיננטית, פני למרפאה ציבורית, שם אולי תצטרכי להמתין, אך בסופו של דבר תוכלי לקבל טיפול ללא תשלום. כמובן שזוגיות טובה ואהבה יכולות לשפר משמעותית את איכות החיים של כל אחד מאיתנו, ולכן את בהחלט יכולה להמשיך להשקיע מאמצים בכיוון זה. עם זאת, נישואי בזק, כדרך לברוח ממציאות קשה, הם לא הדבר המומלץ לעשותו, והמחיר שלהם עלול להיות יקר הרבה יותר ממחירו של טיפול פסיכולוגי של מס' חודשים. בהצלחה ושבת שלום ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים