גמילה מקקי לילד בן 3 וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/04/2011 | 10:50 | מאת: יונה

שלום, יש לי ילד בין 3 וחצי ילד מקסים מדבר בשפה גבוהה ועשירה חכם ופיקח מאד! לפני 7 חודשים מולדה לו אחות קטנה ועברנו דירה בגלל כול המעברים הצפויים השהנו את עניין הגמילה מה גם שהוא לא רצה לעזוב את הטיטול. לפני חודשיים אחי שיחות והכנות נשארנו איתו בבית כמה ימים והורדנו את הטיטול לגמרי- מפיפי הוא נגמל מיד ומאז לא פיספס אפילו פעם אחת. הוא לא הרטיב בלילה בכלל. ה בעיה היא הקקי הוא פשוט עושה קקי בתחתונים ניסינו את כול האפשרויות לדאבוני גם כעסנו עליו העניין שהוא עומד לידי אני רואה שהוא צריך ואומרת לו בוא תנסה לעשות בסיר אות בשירותים והוא אומר "חא רוצה" ועושה בתחתונים בכוונה. היו כמה פעמים שהוא כן עשה משהוא מאד מאד קטן בסיר או בשירותים . חשוב לציין שאנחנו מתגמלים אותו אבל לא כול הזמן בעיקר מדבקות ומידי פעם משהו קטן. הוא יודע שהוא יגמל לחלוטין נקנה לו מתנה גדולה. לפני כחודש פניתי לפסיכולוג ילדים אבל שתי שיחות הוא דיבר איתנו שתי שיחות הוא רצה לראות את הקשר של הילד איתי ועןם בעלי והשבוע יש את שיחת הסיכום אני מבינה שזו דרך העבודה אבל אני ממש זקוקה לעזרה דחופה ואין לי זמן לשיחות- מה גם שפרט לעניין הקיי הוא ילד כאמור מקסים וממושמע! אני ממש מבקשת עזרה ועצה!

08/04/2011 | 15:55 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יונה, יתכן שמשהו מתחושת הלחץ והדחיפות שאת משדרת עובר גם אל בנך, ומכאן הלחץ וההתנגדות שלו, והקושי להירתם בהתלהבות לתהליך הגמילה. אם התחלתם תהליך בירור, תנו למטפל הזדמנות לעזור. איני מצליחה לראות מניין נובעת תחושת הבהילות. נסי לשחרר לחץ, מעצמך ומהילד, ולתת לעניינים להשתפר בקצב שלהם. אני ממליצה לך לחפש ברשת מאמרים טובים על תהליך גמילה נכון, צעד צעד, ולפעול בהתאם להמלצות. זכרי שכעס ולחץ הם המוקשים העיקריים המחבלים בתהליך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים