ילד בן 5.5 שואל על מוות ואומר שלא איכפת לו למות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/04/2011 | 15:00 | מאת: אתי

שלום רב, אתמול כשבני חזר מהגן הוא שאל באלו המילים: "אבא, זה לא נעים למות?" ובעלי השיב לו שזה אכן לא נעים. אז הבן שלי ענה "אז לא איכפת לי למות". שאלנו למה, התשובה היתה כי כדור הארץ מטומטם שאין לי חברים בכדור הארץ. הילד מדבר הרבה על לבד ושאין לו חברים - ומשיחות עם הגננת יש חברים, והוא גם נפגש אחה"צ עם חברים. מה עושים עם זה ?

05/04/2011 | 16:22 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אתי, יתכן שבנך נתן ביטוי לתחושה רעה ועוצמתית שחווה בעקבות אירוע יחיד (או תקופה לא מוצלחת), ואינה משקפת בהכרח הלך רוח דכאוני וחסר תקווה. המשיכו לעקוב, עודדו אותו, והבטיחו לו שמה שנראה 'שחור' ביום אחד, אינו בהכרח כך כעבור זמן. אל תתרגשו יתר על המידה מאמירות כמו "לא אכפת לי למות", ונסו לראות בהן איתות על קושי רגעי. בשיח איתו, העבירו את הדגש למה שקשה לו כרגע ולפתרונות אפשריים, ולאו דווקא לנושא המוות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים