קשיים של נערה מתבגרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/04/2011 | 12:33 | מאת: מיכל

ביתי בת ה13 עוברת תקופה קשה מבחינה חברתית כתוצאה מכך היא לא מקבלת מרות של המורות ניסינו טיפול פסיכולוגי והיא לא שיתפה פעולה.לאחרונה בבית חל שיפור והחלטתי לצפר אותה כמתנת יום הולדת יום כיף באילת.הודיעו לי היום מבה"ס שהיא עזבה את אולם התיאטרון בהצגה בגלל שמישהוא לא נתן לה לשבת לידו. בסופו של דבר היא נמצאה מחוץ לאולם אחרי שכולם הוקפצו. האם נכון לבטל לה את מתנת היום הולדת או שזה לא קשור??

05/04/2011 | 16:17 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיכל, בעיני, לא נכון יהיה לבטל את המתנה שהחלטת לתת לה, כהערכה על השיפור בבית. אני מציעה לדבר איתה על מה שקרה, לומר לה שאינך מרוצה מהדרך בה פעלה, אך גם לחזק אותה ולנסות להבין את מה שהרגישה שם, באולם התיאטרון, כשכעסה והתעצבנה. תוכלי להמשיך את השיחה ולחשוב יחד איתה מה אפשר ונכון לעשות במצבים כאלה. אני חושבת שעמדה שקטה ולא מתלהמת, תשיג הרבה יותר מענישה שרירותית, שבדר"כ גוררת אחריה תחושת מרמור, קיפוח ובדידות אצל מתבגרים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים