בעיות עם נערה בת 17

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/04/2011 | 00:12 | מאת: אילנה

שלום יש לי בעיות משמעת עם ביתי שלא היו קודם חוצפנית משקרת לא הולכת לבית הספר מרחמת על הנשים שזרקו מהבית ומהמחסנת אותם אצלי .בלי להקיר את הבן אדם .יש לה עגילים בלשון .בכל האוזן שזה שולי לאומת הדברים שהיה עושה עם היא אולכת לבית הספר היה לא לומדת "כי המורות לא מלמדו " זה שהיא לא באה עם מחברת זה לא תשוב אמורה לא בסדר אז משאמם אז מורחים לק בעמצה השעור כי אן מה לעשות כול יום היא יוצמת עד 1בלילה הכי מוקדם ו6בבוקר זה בםדר מצידה לא עוזר שמסבירים לה כל הזמן אומרת שלא החפת לנו ממנה ושקשה לה בחיים היא כלכך מפונקת היא בת יחידה עם 3 בנים לא עוזרת בעבודות הבית לא מנקה את החדר של לא מרימה את הטישו שקנכה את האף בקיצור מלכה אני עובדת ב2 משמרות 12 שעות וגם בעלי עובד מעוד קשה רק שתהיה בת הדם עם יחס טוב להורים ולא להסתובב ברחובות ושתלך לבית הספר דברים פשתים אני מבקשת אבל אני לא מסגלת לעזור לה להשתנות קשה לי מאוד בבקשה עזרה

04/04/2011 | 01:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אילנה, לא פשוט לגדל נערה מתבגרת! את צודקת. ובכל זאת, אני מצליחה לראות נקודות אור בסיפור שלך. ראשית, את אומרת שבתך מרחמת על חברים שנזרקו מהבית ומארחת אותם אצלכם. זה כבר מעיד על כך שיש בה רגישות ואכפתיות, נדיבות וטוב לב כלפי מי שנתפס בעיניה כמסכן. יש בכך משהו משמח, המעיד על מצפון והגינות. ובכל זאת, לדברייך, החמלה וההתחשבות שלה מופנים כלפי זרים, ופחות כלפי בני המשפחה. וכאן אני מגיעה לנקודת האור השנייה, אותה אני מצליחה לשמוע דווקא בטענה שלה כלפיכם, כאילו לא אכפת לכם ממנה. את מציינת שאת עובדת בשתי משמרות, 12 שעות ביום, וכך גם בעלך, ואני דווקא רוצה להזכיר לך שבתך המתבגרת אמנם כבר לא תינוקת, אך היא זקוקה להוריה, לתמיכה, לחום, לעצה והכוונה, ולנוכחות ודאגה מצדכם. בהתנהגות המקצינה שלה, היא כאילו מבקשת: תתייחסי אלי, תנקי לי, תבשלי לי, תסדרי אחרי, תזכרי שיש לך ילדה שצריך לטפל בה! אני מציעה לך לנסות לשנות גישה, ולהבין שהבריחה של ילדתך מהבית היא אולי הדרך היחידה שלה לא להרגיש בודדה. לדעתי, אתם יכולים להרוויח מאד מפנייה לגורם מקצועי, שיכוון אתכם כיצד לשפר את התקשורת בבית, כיצד להחזיר לעצמכם זמן איכות יחד, ובעיקר כיצד לחזור לאהוב את מה ומי שהיא, לפני שיהיה מאוחר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים