אב חורג ומרחק מהילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/04/2011 | 15:43 | מאת: דורון

אספר את סיפורי בקצרה : הילד שלי נחטף ממני ביותו בגיל שלוש על ידי האם, ילדית ארצות הברית לארצות הברית. לאחר שנתיים של מאבק משפטי במהלכם דיברתי איתו בסקייפ ושלחתי לו חבילות. נחתם הסכם בנינו האומר שהוא יחיה שם עם האם. כיום הוא בן 5. חזרתי עכשיו מביקור של 10 ימים שם - לאחר שנתיים שלו ראיתי אותו. נראה שאפגש איתו פעמיים שלוש בשנה. פעם אחת לפחות בישראל. פגשתי ילד שאוהב את אבא שלו ואני אוהב יותר מתמיד את הילד שלי. ילד מקסים רגיש מתפקד בצורה תקינה חכם מאוד אך לו חברותי מאוד לבני גילו, לא בגלל שהוא לא רוצה אלא בגלל שהוא לא יודע איך. עם מספר קשיים וקשור מאוד לאימו. האם יש לכם מה להגיד ? לאימא יש בן זוג כשנה שגר איתם בבית חודש וחצי. לבן הזוג שהוא בן 57 יש ילדה אחת גדולה (30+) שרחוקה ממנו. לי זה נראה שנעשתה כאן עיסקת חבילה ושהוא לא שם רק בגלל האישה אלא גם בגלל הילד. בכול אופן הילד קורא "אבא" גם לבן הזוג של האישה וגם לי. האם יש בכך דבר בריא לילד ? לי לא קל עם זה ונראה לי שבגיל כלשהוא אגיד לו שאבא יש אחד. שאלתי היא האם כדאי לי לומר משהוא כבר עכשיו בנושא ? להסביר לאם שזו לא טובת הילד ? ואם זה באמת לא טובת הילד ? תודה

04/04/2011 | 00:16 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דורון, נסיבות החיים שלך אינן פשוטות, ואין לי ספק שעבורך זאת התמודדות רגשית קשה ומאתגרת. לא קל לגדל ילד ממרחק, ועוד פחות מכך לא קל לילד קטן לגדול ללא דמות אב קרובה ונוכחת. העובדה שבנך אוהב אותך ונהנה מחברתך משמחת, ומעידה על כך שנשמר כלפיך יחס אוהד ומכבד גם אצל אמו. נדמה לי שהשאלה החשובה אינה "למי הילד קורא אבא", אלא מי הדמות המשמעותית והחשובה בחייו, איתה יוכל להזדהות, ואותה יוכל לחקות. הילד שלך יידע די מהר שאב ביולוגי יש רק אחד, ועם זאת, יתכן שיוכל ליהנות באופן כלשהו מכך שיש שני גברים שאוהבים אותו, מטפלים בו ודואגים לו, כל אחד בדרכו. עשה הכל כדי להישאר דמות משמעותית וחשובה עבור בנך, גלה מעורבות בחייו גם ממרחק, וכך תבטיח את טובתו וטובתך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים