ילד בן 8 אוהב להתחבר רק לבנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/04/2011 | 14:50 | מאת: טיקו

שלום בני בן 8 אוהב להיות רק בחברת בנות , משחקים עם בנים לא מעניינים אותו בכלל , הוא טוען שכיף לו בחברת בנות הוא מאושר בחברתם , צריך לציין שזה הדדי מצד הבנות הן אוהבות אותו ומזמינות אותו במיוחד לימי ההולדת שלהן , אנחנו ההורים מאוד מוטרדים מהיום שבו הבנות יתפסו כיוון חד לעולם שלהן ובני יפגע מהדבר הטבעי הזה. אנו נשמח לקבל תשובה בעניין כי זה מאוד מטריד אותנו. תודה מראש !!!!

02/04/2011 | 14:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טיקו, ילדים בוחרים להם את הפעילויות החברתיות המהנות אותם והמתאימות להם. כרגע בנך מעדיף את חברת הילדות, וזה כנראה משרת איזה צורך אקטואלי. יתכן שחברת הבנים נתפסת בעיניו כרגע כאגרסיבית מדי, ספורטיבית או בלתי מתגמלת מבחינה כלשהי. אני מציעה להניח לזה כרגע, מלבד אולי ניסיונות ליזום קשרים של "אחד על אחד" עם בנים שקטים ורגועים יותר, או להרחיב מעגלים חברתיים דרך חוגים שמתאימים לאופי ולתחומי העניין שלו. כאשר הבנות "יתפסו כיוון" חדש, בנך ייאלץ להתאים את עצמו לנסיבות החדשות, ולדעתי אין טעם להתחיל לדאוג לזה מעכשיו. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים