פחד לנסוע לרופא שיניים.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/03/2011 | 17:48 | מאת: אסתר

אחותי הקטנה היא בת 5 וחצי, ולאחרונה משום מה היא לא מסכימה להכנס למונית של אבא שלי, כשאנחנו רוצים לנסוע לאנשהו עם המונית היא פשוט משתוללת, עושה בלאגן ומסרבת בכל תוקף לנסוע. בכל כלי רכב אחר היא מסכימה לנסוע אך ברכב של אבא היא מסרבת. ניסינו לשכנע אותה וכששאלתי למה, היא אמרה שהיא לא רוצה ללכת לרופא שיניים, היא מאוד מפחדת מרופאי שיניים ובדיקות דם והפעם האחרונה שהיא נסעה במונית הייתה בדרך לבדיקת דם... מה לעשות?...צריך לפנות לטיפול?

02/04/2011 | 13:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אסתר, מה שקורה לאחותך נקרא "התנייה" - פחד כלפי אובייקט תמים (המונית של אבא, במקרה זה) שהותנה בגלל אירוע יחיד שנחווה טראומטי ונקשר למונית. כדי שהפחד הזה ייעלם, אפשר לנסות (עוד לפני טיפול פסיכולוגי) לעשות התניית-נגד. לנסות לפתות אותה לנסיעה קצרה (בהסכמה!) באותה מונית, ולהפוך את הנסיעה הזאת למשהו נעים במיוחד. אפשר להכין לה הפתעה בתוך המונית, או לקחת אותה למקום שהיא אוהבת, או להזמין לנסיעה חברות שהיא אוהבת; כל דבר, ובלבד שהנסיעה במונית תיחווה שמשהו נעים במיוחד. לדעתי, גם בלי טיפול, הפחד יחלוף בסופו של דבר, כשהיא תיוכח שיש נסיעות נעימות שאינן מסתיימות אצל רופא השיניים. מעבר לכך, אני מזדהה מאד עם הפחד שלה מרופאי שיניים, שכנראה עבר גם אצלי איזו התנייה מזמן מזמן.... :-) ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים