בכי ממשפחה הקרובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/03/2011 | 11:45 | מאת: טלי

שלום, בתי כמעט בת ארבעה חודשים , מלפני כחודש החלה תופעה של בכי היסטרי כאשר אנשים אחרים מהמשפחה מחזיקים אותה חוץ מאמא ואבא. (הכוונה לסבתות וסבים) והם לא מצליחים להרגיעה. מה לעשות? האם להתעקש שיחזיקו אותה די שתתרגל אליהם? הבעיה שאני צריכה בעוד כ- 3 שבועות לעזוב אותה לשבוע שלם איתם , ואינני יודעת איך יצליחו לשמור עליה. אודה לתשובתך בהקדם כיצד להתנהג.

01/04/2011 | 03:29 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טלי, בתך נמצאת בדיוק בגיל בו מתעוררת לראשונה חרדת הזרים, או לפחות היכולת להבחין ביניכם לבין אנשים זרים, והעדפת האנשים המוכרים והאהובים על פני דמויות חדשות המעוררות דאגה וחשש. כדי שתתרגל לנוכחותם וטיפולם של הסבים, אל תדחקי בתהליך, ותני לה להתרגל ולחבב אותם בהיותה עלייך ובנוכחותך. אם את משאירה אותה איתם בלעדייך, עשי זאת לזמנים קצרים ובהדרגה. התעקשות או "טיפול בזבנג וגמרנו" אינו מועיל במקרה כזה, אלא להפך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים