פחד אצל ילד בן 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/03/2011 | 10:23 | מאת: טלי

בני התחפש בפורים האחרון לדמות מסרט אימה. ללא ידיעתינו הוא וחברו ראו חלק מהסרט מתוך סקרנות באמצעות האינטרנט. מאותו יום הוא בפחדים , לא מתרחץ בלי שנהיה בסביבה, לא מוכן לישון לבד, להיות לבד בחדר בלי שנהיה בסביבתו גם אחרי שנרדם בלילה איתנו ואנחנו מעבירים אותו למיטה , הוא מתעורר באמצע הלילה וחוזר לישון לידינו, כשאנו מסבירים לו בצורה נעימה ויפה שהדמות לא קיימת ואין לו ממה לפחד זה לא עוזר הוא נכנס להתקף בכי שהוא מפחד ומתחנן שנהיה לידו. מה שכן לביה"ס הוא ממשיך ללכת לבד בבוקר.לפעמים נראה לנו שהוא מתפנק כי מאז ומתמיד הוא נהנה להירדם במיטה שלנו אבל עכשיו הוא גם צריך אותנו לידו! יש לו שני אחים קטנים , מתי זה יעבור? האם אני צריכה ללכת לייעוץ ..הוא כל הזמן טוען שהוא לא מצליח להוציא את זה מהראש. אשמח לקבל את תשובתך...

01/04/2011 | 03:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טלי, סרטי אימה הם אויביה המושבעים של האם העברייה שרוצה לישון בלילה בשקט. רצוי לעשות הכל כדי למנוע מראש 'תקלות' כאלה, שבאמת עלולות ליצור זעזוע אצל ילדים צעירים. כרגע, אני מציעה לעזור לילד להתגבר על הפחדים במיטה שלו, ואם צריך גם לישון לצידו מספר לילות, עד שיצליח לעבור שניים שלושה לילות שלמים מבלי להתעורר. במשך היום נסו אכן להישאר בסביבה, אך לא להפוך סדרי-עולם בגלל הפחד. היצמדות יתר באמת עלולה להחליש את המוטיבציה שלו להתגבר על הפחד או להיפרד ממנו. אני יודעת שלפעמים, בגלל העייפות, קל יותר לאפשר לילדים להגיע למיטה שלנו, אך לטווח הארוך זה יוצר בעיה (בעיקר אם קיימת נטייה מראש לחבב את מיטת ההורים). נסי להזיז את ההתרחשות הלילית אל החדר שלו. זה כרוך באי נוחות זמנית, אך בעיני זה הפיתרון העדיף. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים