ציורים במחברת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/03/2011 | 06:29 | מאת: רויטל

בני בן 16- יום אחד גיליתי במקרה כי במחברותיו מצויירים אברי מין שונים של גבר בגדלים שונים ומוקצנים. נחרדתי לגלות שבני מצייר בזמן השיעורים ולא לומד, ועסוק באברי מין. מה עליי לעשות? האם זה שגעון גדלות?

01/04/2011 | 03:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רויטל, יש ילדים שעבורם ציור במחברת הוא דרך מצויינת להתרכז. מבחינה זו, לא בטוח שמדובר בעבירה חמורה (אחרי הכל, נדמה לי שלא היית נרעשת כ"כ לו צייר סוסים או ארנבים, או אפילו קלסתרים של אנשים). אני מבינה כי העובדה שצייר אברי מין היא שהחרידה אותך, וזה אכן מצדיק התייחסות ושיחה עמו, בעיקר כי זה עלול לסבך אותו עם ה"רשויות". אחרי הכל, בגיל 16, בנים עסוקים מאד במיניות, ואין בכך כל חדש. הדגישי בפניו כי עם כל הכבוד שאת רוחשת להתעניינות שלו באנטומיה הגברית, מן הראוי לבחור לזה במה אחרת, מוצנעת יותר. ולמה שיגעון גדלות? ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים