אשפוז של אחות קטנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/03/2011 | 20:54 | מאת: ענת

שלום רב אני אם לשתי בנות בת שנתיים ו 8 חודשים ובת 5 חודשים. הקטנה צריכה להתאשפז איתי ל 3 שבועות למתיחת גידים (אורטופדי) כך שתשכב במיטה ורגליה יהיו קשורות למעלה. רציתי להתייעץ מה להסביר לגדולה לגביי העדרותי היא מאוד קשורה אליי ואני המטפלת הכמעט בלעדית בה. אבא מקלח ומשכיב לישון לעיתים רחוקות מאוד. מתכננת לראותה 4-5 אחה"צ בשבוע. כמו כן האם להביא את הגדולה לבקר את אחותה במצב בו היא נמצאת אשמח לתשובה תודה מראש ענת

26/03/2011 | 23:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ענת, אתם ניצבים לפני תקופת מבחן לא פשוטה, שתדרוש מכל בני המשפחה התגייסות מיוחדת. בעיני, נכון מאד (ואפילו חובה!) לשתף את הילדה הגדולה במה שצפוי לאחותה ולכם, עם דגש על כך שמדובר בפרוצדורה לא נעימה אך זמנית, שסופה טוב. לא ציינת כמה זמן נותר עד לאשפוז, אך אני מציעה לנצל אותו להכנה בכל הרמות (משחק דרמטי ברופא/אחות/בית חולים), התקרבות לאבא או לסבים במידה ויקחו חלק במאמץ, ואפילו ביקור בביה"ח במחלקה בה תשהו, כדי להתיידד עם הסביבה שתקיף את כולכם בשבועות הללו. אני מאמינה שחשוב לשתף ילדים גם בחוויות מאתגרות ולא נעימות, ובמקרה שלכם, הפרוצדורה הממושכת הזו היא חלק גם מחייה של הבת הגדולה. לכן, אני מצדדת בהבאתה לביה"ח, כולל חשיפה לאחותה התינוקת. במידה ותשקיעו בהכנה טובה, איני רואה כל נזק, אלא הזדמנות לגיבוש משפחתי והתבגרות משותפת של כולכם. מאחלת הרבה הרבה בריאות וכוח לכולכם ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים