רגרסיה בגיל שנתיים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/03/2011 | 19:59 | מאת: רינת

שלום ליאת, יש לי ילד בן 2.7, הוא גמל את עצמו בגיל שנתיים, מדבר ובעל אוצר מילים גדול.הוא ילד יחיד. בשבועיים האחרונים התחלנו להרגיש ממש את המרדנות ובדיקת הגבולות שלו ובנוסף הוא התחיל לפספס בכוונה, הוא בא ומודיע לי - אמא אני עושה בתחתונים. זה כולל גדולים וקטנים. השאלה שלי היא מה לעשות? ניסיתי לשכנע אותו להיות גדול ולקבל צעצועים של גדולים, לקבל ממתקים. כל דבר עזר לפעם אחת ומיד חזר לעשות בבגדים. גם בבית וגם בפעוטון. חזרתי לשים לו טיטולים אבל אני לא בטוחה שזו הדרך. אשמח עם תוכלי לייעץ לי, רינת

25/03/2011 | 15:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רינת, איני יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת "גמל את עצמו". גמילה מחיתולים היא בדרך כלל תהליך שיוזמים המבוגרים, ותכליתו ללמד את הילד לשלוט בעיתוי ובמקום בו הוא עושה את צרכיו. כמעט תמיד מדובר בתהליך שאורך זמן, וכרוך בפספוסים ותאונות מפעם לפעם. אני חושבת שאם אתם כבר בתוך התהליך, אין להחזיר את הטיטול, כדי לא לבלבל את הילד. חשוב לעודד אותו ולשדר מסרים של ביטחון ואמון ביכולתו להצליח. אם לתפיסתך הוא עושה לך דווקא, יתכן שפיתחתם סוג של מאבק סביב הצרכים, ואני ממליצה מאד לסגת ממנו. נסי להימנע מכעס, או תגובות רגשיות קיצוניות. הביעי סיפוק, גאווה ושמחה כשהוא מצליח (אין צורך בפסטיבלים ומתנות גדולות), ונסי להישאר שוות-נפש מול מה שנראה כמו דווקא. תוכלי לומר משהו כמו "לא נורא, נקווה שבפעם הבאה תצליח לעשות את הקקי בשירותים, כמו גדול. ועכשיו בוא נחליף מכנסיים ותחתונים". לא קל, אבל אפשרי. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים