ילד בן 5 מסרב להרכיב משקפיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/03/2011 | 22:40 | מאת: הילה

בני בן ה5, עבר לאחרונה בדיקת עיניים, בה התגלה כי יש לו עין עצלה ולקות ראייה. אני ובעלי הסברנו לו את המצב בצורה הכי עדינה ותומכת. הבעייה היא שהוא מסרב בתוקף להרכיב אותם. אנחנו מנסים לדרוש זאת בתקיפות, ומסבירים לו כי זה רק לטובתו, אך הוא בשלו, מתעקש ומסרב. מה ניתן לעשות? הרי אי אפשר להרכיב לו אותם בכוח? אנחנו משתדלים להיות תקיפים , אך גם יודעים כי אין זה פשוט עבורו ומבינים את הקושי והרתיעה שלו ולכן משתדלים לשכנעו בצורה תקיפה אך עדינה. מה עושים???

24/03/2011 | 12:38 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום הילה, עמדתם של ילדים קטנים ביחס לעולם וביחס לאירועי חיים בעולמם נקבעת במידה רבה ע"י עמדתם של ההורים (כפי שהיא נתפסת בעיני הילד). היחס למשקפיים, ממש כמו היחס לצחצוח שיניים, לביקור רופא, לכלבים או לסושי, נקבע בהתאם למסרים שהילד מקבל מסביבתו הקרובה. לפעמים, מרוב רצון טוב וחמלה כלפי הילד, אנו מדגישים בפניו (למשל) עד כמה "לא צריך לפחד מכלבים". ילד נבון יבין מיד שבכלבים יש פוטנציאל מסוכן. רעיון הפחד כלל לא היה עולה על דעתו אלמלא קשרנו מילולית בין הכלב לפחד. באופן דומה, ילדים לומדים שצחצוח שיניים הוא משהו לא נעים ש"חייבים" לעשות, שמרופא השיניים "אין מה לפחד כי זה לא כואב" ושמשקפיים "זה בכלל לא נורא". אני מציעה להניח לנושא המשקפיים למס' ימים ואפילו שבוע שבועיים, ולהפוך את המשקפיים לאירוע מרגש וחשוב. אפשר להיעזר לצורך כך בגננת שלו, או בבני משפחה אחרים, שיגרמו לו להרגיש מיוחד ובר מזל על שקיבל את המשקפיים. יש גם ספרי ילדים העוסקים בכך. אם כל זה לא יעזור, אפשר יהיה לחזור לעמדה המחייבת והתקיפה, ולצידה, לגייס ניסיונות "שוחד" מעודנים, שיעזרו לו "לבלוע את הגלולה המרה" ולהרוויח ממנה לזמן מה טובות הנאה קטנות. כשאין ברירה, אין ברירה... בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים