אוננות כפייתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/03/2011 | 16:40 | מאת: דקל

הבת בת 8 וכבר 4 שנים מאוננת ללא שליטה (לדבריה) והדבר מפריע לה מאוד בהתנהלות היומיומית. למי אני אמורה לפנות לקבלת טיפול???? מתוסכלת.....

22/03/2011 | 19:39 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דקל, איני יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת "אוננות כפייתית ללא שליטה" או "הפרעה בהתנהלות היומיומית". אוננות היא חלק טבעי ונורמלי בחייהם של ילדים, וכל עוד היא נעשית בפרטיות בחדר, לא על חשבון פעילויות שוטפות אחרות, אין בה כל נזק או סכנה. במידה והאוננות אכן משתלטת על עיסוקים ופעילויות אחרות, ונעשית באופן לא מותאם ולא מובחן מול אנשים אחרים, יש להתייחס אליה כאל סימפטום של מצוקה. במקרה כזה הכתובת היא פסיכולוג ילדים קליני. בברכה ליאת

31/03/2011 | 11:06 | מאת: ש

האוננות בכל מקום,בכיתה,ליד חברים וכמובן בבית ,לא יכולה לעצור למרות שאני פונה אליה ומבקשת לגשת לחדר.לא מעתיקה מהלוח בכיתה ולא מסיימת מבחנים משום שעסוקה באוננות בזמן שכולם עובדים בכיתה. הסברתי שזה בסדר אך לא בזמן שיעורים מבחנים וליד חברים אלא בחדר שלה. בבית ספר אין לי שליטה על מה שקורה והיא מסרבת שאשתף את המורה.

01/04/2011 | 01:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

לאור מה שאת מתארת, שווה להתייעץ עם פסיכולוג ילדים קליני, להערכת המצב ודרכי התערבות. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים