צורך במתן שתן כל 10 דקות-ילד בן 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/03/2011 | 15:58 | מאת: **אסף**

שלום רב, בני ניגש לשירותים כמעט כל 10-20 דקות לפיפי. נשללה דלקת ע"י הרופא בעקבות בדיקת שתן, לציין כי בלילה אולי הוא קם פעם אחת בלבד אם בכלל(לכן הרופא אף שולל בעיית כליות). כבר אני מתחיל לחשוב שהעיניין פסיכולוגי ושינוי קורה אצלו. (נולדה לו אחות לפני חצי שנה) אך הדחיפות לשירותים הינה בשבועיים האחרונים בלבד. אילו בדיקות או רעיונות יש לך על מנת לעזור לי.

22/03/2011 | 19:05 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אסף, איני רופאה, ובכל זאת הייתי בודקת גם רמות סוכר לפני הפנייה לכיוון הפסיכולוגי. רק לאחר שכל הנושא הפיזיולוגי נשלל לחלוטין, אפשר לשקול פנייה להערכתו של פסיכולוג ילדים קליני, ולבדוק אם לא מדובר ב'טקס' מפחית חרדה, או ברמות לחץ חריגות, היכולות כשלעצמן לגרום לצורך תכוף להשתין. המשיכו את הבירור הרפואי, ובמקביל, נסו להפחית את רמות הסטרס בחייו, ולתת יותר תשומת לב במשך היום. בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים