תחושתיות יתר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/03/2011 | 20:40 | מאת: נעה

שלום, עלתה בי שאלה - האם התופעה בה מגע נחווה כמציף ועוצמתי מידי מוגבלת לגילאים צעירים יחסית? נתקלתי בהסבר על התופעה בנוגע לילדים קטנים ומאוד הזדהתי עם התיאור.אני בת 19 ומתקשה מאוד עם חוויה של מגע. הרבה פעמים הוא נחווה עבורי כתוקפני ואפילו מכאיב גם אם מגיע מאדם קרוב. לפעמים מגע עדין מאוד יכול להפריע לי אפילו יותר ממגע גס.זה נשמע שולי אבל מפריע לי בהרבה היבטים של היומיום: אני נמנעת ממקומות הומים מידי, מעליבה אנשים בסירוב לחיבוק-נשיקת-שלום ומתקשה להתמודד עם מגע מיני.זה קושי שאני זוכרת מגיל קטן ותהיתי האם ייתכן שמדובר באותה תופעה והאם יש משהו לעשות עם זה?

20/03/2011 | 15:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נועה, רגישות יתר למגע קיימת גם אצל מבוגרים, ויכולות להיות לה סיבות אורגניות (כמו אצל ילדים) או ממקור פסיכולוגי. הכתובת לבירור הראשוני זה מרפאה בעיסוק, שתוכל - על סמך התיאור שלך - לקבוע את מקור הקושי, ולהמליץ על הטיפול המתאים. בהצלחה ליאת

26/03/2011 | 18:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

ניסיון

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים