פרק ב'

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/03/2011 | 13:19 | מאת: שרון

שלום, אני גרושה ויש לי שאלה שמטרידה אותי בנוגע לאבי בני בני ה12,15 .האב התחתן ונולד לו תינוק ומאז כמעט והתנתק מהילים ורואה אותם בקושי פעם בשבועיים בסוף שבוע ןבכל זאת דורש מהם לקבל את אשתו שאינה אימם ושאינה מגדלת אותם ומתייחסת אליהם בזלזול(כך הם מספרים לי) כמשהיא ששייכת למשפחתו החדשה כמו באירועים משפחתיים שקשורים לילדים הוא מופיע תמיד איתה ומתעקש להוסף תמונות משפחתיות שכוללות אותה וילדיה ואת ילדי באירועים פרטיים של הילדים בגלל שכנראה ילדי מרגישים את הריחוק שנוצר באביהם הם גם אינם נקשרים לתינוק(שאותו רואים פעם בשבועיים)מה לעשות עם הדרישות שלו כלפי הילדים להכיר במשפחתו החדשה כחלק ממשפחתם למרות סירובם הרגשי וסבלם למצב בעיניהם יש להם אבא שנשוי ורק הוא חשוב ואמא ביולוגית(אני)שמגדלת אותם וכמובן הדודים וכו'הביולוגיים.

18/03/2011 | 01:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרון, עם כל הקושי שמציב פרק ב' כמעט לכל הנוגעים בדבר, יש היגיון בדרישתו של האב מילדיו, להכיר באשתו החדשה ובתינוק החדש כחלק מהמשפחה שלהם. למרות שבן/בת זוג חדשים עלולים לעורר סוג של התנגדות אצל ילדי גירושין, מה שמזיק להם יותר הם הניסיונות של ההורה האחר להעמידם במבחן הנאמנות. ילדים הנקרעים בין נאמנותם לאמם או לאביהם, הם ילדים אומללים ומרירים, המתקשים להתגבר על הגירושין - זאת, בהשוואה לילדים שהוריהם הגרושים מעודדים אותם לחיות בשלום עם הבחירה של ההורים, ולקבל גם את בני הזוג החדשים. אני מציעה לך לעשות מאמץ ולעודד את הילדים לקבל את בת הזוג החדשה של אביהם, לשפר את התקשורת והיחסים עמה, לטובת כולכם. אל דאגה, היא לעולם לא תתפוס את מקומך כאם ביולוגית מסורה, אך הילדים יוכלו להרוויח עוד משפחה ועוד בית חם. אם קשה לך, תוכלי להיעזר בפסיכולוג/ית שיסייעו לך לוותר על הכעסים, ולאפשר לילדים לקיים קשר משוחרר יותר עם אביהם ומשפחתו החדשה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים