אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/03/2011 | 20:56 | מאת: שני

יש לי ילד בן 4 שאבא שלו נמצא בכלא. כשנולד גרנו אצל הוריי לאחר שנה עברנו לגור עם אב בני ולאחר תקופה הסידור לא היסתדר וחזרנו לגור עם הוריי . בתחילת השנה חזרנו לנסות לגור ביחד עד שבן זוגי שהיה ,שוב טעה ונכנס לכלא אני ובני חזרנו לגור עם הוריי והיום אני לא בקשר עם אב הילד השאלה אם לתת לא לדבר איתו בטלפון? מה לענות לו שהוא שואל איפה אבא? אני מפחדת מכל השינויים שהילד עובר .בנוסף לכל נולד לו אח חדש.

16/03/2011 | 14:39 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שני, לא הבנתי האם התינוק החדש הוא מאותו אב, ולמה את מתכוונת כשאת אומרת "היום אני לא בקשר עם אב הילד". האם ניתקתם קשר לחלוטין? האם את מתכוונת לחדש את הקשר לאחר שחרורו? לכמה זמן הוא נכלא? מה היה טיב הקשר בין הילד לאביו לפני מעצרו, ומה סיפרת לו עד היום? כל אלה שאלות חשובות, ועל פיהן אפשר להמשיך ולחשוב מה נכון לעשות הלאה. כעיקרון, אני מאמינה שלכל ילד חשוב מאד להישאר בקשר עם אביו, גם אם לזמן מה קשר זה יתקיים ממרחק. למרות חשיבותה הקריטית של האמת בשיח שלנו עם הילדים, במקרה של מאסר, אפשר לגלות רגישות, ולחסוך מן הילד את הידיעה הזו עד שיוכל להבין את המורכבות של הדברים. אם, לעומת זאת, הוא כבר נחשף לידיעה או ביקר את אביו בכלא - חשוב לספק הסבר מניח את הדעת. אני ממליצה לך מאד מאד להיעזר בגורם מקצועי (מהשירות לאסיר, מהרווחה, או באופן אחר), ולקבל החלטה משותפת הנשענת על הנסיבות הייחודיות שלכם. חזקי ואמצי ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים