הילד מתנהג כמו ליצן...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/03/2011 | 12:14 | מאת: מאמא

שלום, הבן שלי בן כמעט 8. לעיתים כשאנחנו בפומבי או כשהוא "רוצה לעשות רושם" הוא מתנהג כמו ליצן... עושה פרצופים, קולות, שטויות, כאילו הוא מנסה להגיד "שימו לב אליי, אני פה". הוא מנסה לקבל תשומת לב ע"י התנהגות שטותית, ואני לא רוצה שיקבל תגית של "ליצן הכיתה" או שלא ייקחו אותו ברצינות, כי זה הרושם שהוא עושה. הוא לא עושה את כל הזמן, אבל זו תופעה שקורית כשיש הרבה אנשים בסביבה וילדים בסביבה (גם בכיתה). זה קצת מביך וזה מעצבן אותי כשהוא עושה את זה.. ואני לא יודעת מאיפה זה בא ולמה... איך ניתן לשנות את זה ? לא רוצה שהילד ייחשב לליצן הכיתה או שיגידו "הנה בא הליצן"... :-( אולי זה מצביע על חוסר תשומת לב ?? אנחנו באמת משתדלים לתת לו המון תשומת לב. תודה. מאמא.

16/03/2011 | 14:29 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, התנהגויות-שטות ליצניות אכן יכולות לשקף צורך בתשומת לב, אשר הוא - כשלעצמו - אינו מדאיג. ילדים אכן זקוקים לתשומת לב מתמדת, והם נוטים לפעול בדרך שלתפיסתם תביא להם אותה במהירות וביעילות. כדאי לזכור שהרתיעה שלנו, המבוכה וה'פאדיחה' גורמות לילד להרגיש פחות טוב עם עצמו, ולהפעיל ביתר עוצמה דווקא את אותו מנגנון שמכעיס אותנו כ"כ. לכן, המשיכו להרעיף עליו את תשומת הלב החיובית שלכם, ולהתעלם לחלוטין מההתנהגות ה'ליצנית' שלו. זה יחלוף. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים