משקל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/03/2011 | 00:23 | מאת: דנה

בני בן 12,ילד מקסים ורגיש.יש לו בעיה עם האוכל.יש לו עודף משקל קל ונראה שהוא הולך ומשמין.הבעיה היא שהוא מתיש אותנו בעניני אוכל-מאד קשה לרצות אותו באוכל.הוא מאד בררן באוכל ואוהב הרבה דברים לא בריאים.הבעיה היא שהוא מאד מתעסק עם זה וכל הענין מאד חשוב לו-מה נאכל בערב ומה נקנה בסופר.אני מוציאה בארוחת ערב כל מיני דברים על השולחן ואף פעם זה לא מספק אותו -תמיד צריך להכין לו משהו בנפרד.יתרה מזו,לוקח לו הרבה זמן עד שהוא מגיע להחלטה מה לאכול.הוא לא אומר מה הוא רוצה ומצפה שאני אציע לו מה יש .הוא גם נורא אוהב שאני מגישה לו את האוכל ושזה בא בצורה אסתטית.קשה לו לעמוד בפני ממתקים והוא פשוט מחסל אותם במהירות.הצעתי לו שנקבע לו תור לדיאטנית והוא אומר שכן.שדיברתי איתו אמרתי לו שאנחנו נתמוך בו ואני אבשל לו מה שהיא תגיד לו לאכול והוא ככ שמח שאני אבשל לו(ולא מדובר בבית שלא מכינים ארוחות)במיוחד את האוכל שלו.ממש עיניו זהרו...אני מרגישה שצריך יעוץ-השאלה אם דיאטנית או פסיכולוג?ובכלל מה דעתך?

14/03/2011 | 22:43 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דנה, מאחר ויש מרכיב מציאותי חזק בסיפור שלכם (צורך אמיתי בהרכבת תפריט מאוזן ובריא), ומאחר ודיאטניות - במיוחד דיאטניות של ילדים - ערות לחלקים הפסיכולוגיים, בעוד פסיכולוגים מבינים מעט מאד בתזונה, אני ממליצה להתחיל עם תזונאית, ורק אח"כ, במידת הצורך, לפנות לייעוץ פסיכולוגי. (לדעתי זה המשפט הכי ארוך שכתבתי אי פעם :-)) דיאטניות מכירות את המרכיבים והקריטריונים של הפרעות האכילה השונות, ובמידת הצורך יכולות להמליץ על המשך טיפול רגשי. מאחלת לכם דרך צלחה, בריאה וטעימה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים