האם מסוכן ריגשית לעזוב ילד בן שנה ושבע חודש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/03/2011 | 14:44 | מאת: אטי

אני מאוד רוצה לצאת לחופש אחרי תקופה ארוכה וקשה למשך שבוע. אני משאירה את הילד עם בעלי, הבנות סבא וסבתא שהוא מכיר את כולם ואוהב אותם. הילד יהיה במסגרת מעון שיכנס אליה ב1/4 ,הטיסה תהיה ב 1/7 .אודה לקבלת חוות דעת בנושא תודה אטי

09/03/2011 | 23:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אטי, לא תמיד אפשר ליצפות מראש כיצד תשפיע פרידה של שבוע על ילד בגיל הרך. במידה והילד נשאר עם אביו, אחיותיו והסבים, אפשר להניח שגם אם יהיה לו קשה (בזה אין ספק!), הוא יוכל להתגבר על כך מבלי שיישארו נזקים לטווח ארוך. באופן כללי, אני מציעה להשתדל להימנע מ"משבר על משבר". קליטה בגן חדש עלולה לקחת זמן, וליצור באופן זמני תחושות משבר אצל ילד כה קטן. בעיני, עדיף להפריד את שתי ההתמודדויות הללו ככל האפשר. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים