פחדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/03/2011 | 10:38 | מאת: מירי

בני בן 9 ויש לו פחדים מחושך הוא מפחד לעלות לקומה העליונה בבית לבד וגם כשהוא הולך להתקלח הוא רוצה שאנחנו נהיה במקלחת כי הוא מפחד בלילה הוא מפחד ללכת לישון בלי אור וטלוויזיה ומתעורר בחודש האחרון כמעט כל לילה וצועק שנבוא להדליק לו את האור בחדר ואור קטן לא מספיק לו הוא רוצה שיהיה לו אור חזק בחדר השאלה שלי האם להשאיר לו אור כל הלילה? וממה נובעים הפחדים כששאלתי אותו ממה הוא מפחד הוא אומר שהוא מפחד ממפלצות חושך ושכל דבר מפחיד אותו הוא מדמיין דברים לא טובים הוא רוצה שאני או בעלי נישן לידו ורק כך הוא יכול לישון לילה שלם מבלי לפחד והסברנו לו שהוא ילד בוגר מאוד ואנחנו לא יכולים לישון לידו ושהוא צריך להתגבר על הפחדים שלו אני חושבת להתחיל איתו טיפול פסכילוגי בעניין הפחדים האם זה רצוי ומה אני יכולה בינתיים לעשות כדאי להקל על הפחדים אני רוצה לציין שהילד מגיע הביתה כל יום אחרי הבית ספר יחד עם אחותו שבכיתה א' והם נשארים בבית עד שאנחנו מגיעים מהעבודה והוא מבקש מאחותו שתעלה איתו לקומה העליונה כאשר הוא רוצה ללכת לחדר שלו ואם היא לא תעלה איתו הוא לא מוכן לעלות לחדרו ילדי הוא ילד מאוד חברותי מקובל ויש לו הרבה חברים ליד חברים שלו דרך אגב הוא לא מראה את הפחדים שלו לדוגמא אם בא אליו לישון חבר אז הוא הולך להתקלח לבד עולה למעלה לחדר שלו ומה שכן בחדר שלו הוא חייב שיהיה אור וטלוויזיה פתוחה אך לא מתעורר בלילות ניסינו גם שאחותו תישן על ידו אבל גם זה לא עזר הוא גם התעורר בלילות למשל היום הוא התעורר בשעה 04:30 בבוקר וביקש ממני להדליק לו את האור ואמרתי לו שאני ישים לו מנורת לילה גדולה שיש אור חזק והוא לא הסכים אלא רק אור של החדר ובסוף הוא נשאר ער עד שקם והתלבש לבית הספר אבקש לקבל תשובה בעניין ואשמח לקבל שמות של פסיכולוג ילדים בנושא הנ"ל מאזור חיפה וקריות בתודה מראש

09/03/2011 | 00:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירי, ראשית, אקדים ואומר שאנחנו לא נוהגים לפרסם שמות מטפלים מעל גבי הפורום. תוכלי, אם את רוצה, להוסיף הודעת המשך, ובה כתובת המייל שלך (בגוף ההודעה), ולקוות שמישהו מקוראי הפורום ישלח לך המלצה. ועוד דבר, לפני ההתייחסות לפחדים. ציינת שילדייך מגיעים מביה"ס בעצמם, ונשארים לבדם בבית עד שאתם חוזרים מהעבודה. ילדייך עדיין צעירים מדי מכדי להימצא לבדם בבית. אם אינני טועה, גם ההחוק אינו מתיר זאת. יתכן שעובדה זו אינה תורמת לבטחונו של הילד, ומניחה את היסודות להפרעת החרדה שאת מתארת. לטעמי, אם הילדים צריכים לשהות יותר ממס' דקות לבדם ללא השגחה, יש הכרח למצוא סידור (בייביסיטר או צהרון) שיתן מענה. ולעניין הפחדים עצמם - בגיל תשע פחדים כה משתקים כבר חורגים במידת מה מהמקובל, ויש טעם לשקול פנייה לגורם מקצועי. עד אז, אני ממליצה להגיע למיטתו כאשר הוא מתעורר, ולנסות להרגיעו בנוכחותכם (תעשו תורנות) רק בעזרת אור קטן. כשאתם מגיעים נסו לצמצם ככל האפשר את האינטראקציה, ולא לנהל דיונים או וויכוחים שרק יעוררו אותו. אמרו בשקט "הנה, אני כאן לידך, חזור לישון" ושכבו לצידו עד שיירדם. כדי לא להרגיש אומללים מדי (אני יודעת כמה שעות שינה הן עניין יקר) נסו לארגן לעצמכם מזרן לצד מיטתו למשך מספר לילות. ברוב המקרים, לאחר שהילד מרגיש בטוח מספיק, הוא מפסיק להתעורר בלילה, וחוזר לישון לילה מלא. אחרי שיתבסס קשר טיפולי עם פסיכולוג ילדים, תוכלו להתייעץ עמו על המשך התהליך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים