מה ההשפעה על תינוק שנכנס למסגרת משפחתון בגיל 6 חוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/03/2011 | 08:24 | מאת: אמא

שלום, בקרוב אני עתידה לחזור למקום עבודתי רציתי לדעת כיצד הכניסה למשפחתון עם עוד 4 ילדים ישפיע על התפתחות התינוק ועל הקשר עם האמא. ומה דעתך על משפחתון חלקי ( יומיים/שלושה בבית עם איש משפחה ובשאר משפחתון- האם יבלבל ויזיק יותר מיועיל?

08/03/2011 | 08:25 | מאת: אמא

09/03/2011 | 00:18 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, באופן כללי, חזרתה של האם לעבודתה לאחר חופשת הלידה אינה אמורה להשפיע לרעה על הקשר בין התינוק לאם או על התפתחותו של התינוק, זאת בתנאי שהוא עובר לטיפולה של דמות חמה ויציבה, המכירה בצרכיו ונענית להם באופן מיטבי. משפחתון, ממש כמו גן או כיתה, יכול להיות טוב מאד ומעשיר, ויכול להיות רע. אני רוצה להאמין שבחרת עבור תינוקך את הטוב ביותר, ודאגת להבטיח יחס נכון בין מס' הילדים למס' הידיים העובדות. אין ספק ששגרה יציבה היא דבר טוב ומשרה שלווה, וכשמדובר בתינוקות רכים ריבוי מטפלים עלול להקשות מעט. עם זאת, מחקרים שבדקו, למשל, דפוסי התקשרות של ילדי קיבוץ שהתחנכו בבתי ילדים, מצאו כי הילדים הצליחו ליצור התקשרות בטוחה ומוצלחת ליותר מדמות אחת. אישית, אני נוטה להעדיף, עבור תינוקות רכים, דמות מטפלת אחת קבועה. זו עמדה אישית, ויש אנשי מקצוע שיגידו גם אחרת. נסי להסתמך על תחושות הבטן שלך ועל תינוקך, ועשי מה שנכון בשבילך. בהצלחה, וחזרה נעימה למעגל העבודה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים