כסיסת ציפורניים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/03/2011 | 08:33 | מאת: שני

שלום, רציתי לדעת האם יש שיטות לגמול ילד מהרגל כסיסת ציפורניים? האמת שהוא לא כוסס בשיניו אלא חותך את הציפורניים והעור בידיים שלו - עד ששורף לו לפעמים. הילד בן 7 וזה התחיל כשנה אחרי שאחותו נולדה. האם יש קשר? אני חייבת לציין שהוא ילד מאוד מושקע ומקבל הרבה תשומת לב, דווקא על חשבון תשומת לב לאחותו. אני גם כוססת ציפורניים אבל לא כמוהו, אני כוססת קל וגם אני מנסה להיגמל מזה.

06/03/2011 | 23:18 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שני, אם לא מדובר בכסיסה אורלית, אלא בפציעה עצמית, מוטב להשקיע באמצעי תעסוקה לידיים, כמו "כדורי עצבים" למיניהם, אותם אפשר לכווצ'ץ' בכוח בזמן הישיבה מול הטלוויזיה או המחשב, יש פלסטלינה, פולילינה (כדורים קטנטנים ודביקים הניתנים ללישה כמו פלסטלינה), מגנטים קטנים ורבי עוצמה, ובעצם כל מה שיכול להעסיק את הידיים במשהו אחר. במקרים קשים, אפשר להחליט על לבישת כפפות בבית, אך לשם כך נדרשת מוטיבציה מצד הילד. הסיבות לכסיסה יכולות להיות קשורות לתקופות מתח, ועם זאת, כ"כ הרבה אנשים סובלים מההרגל המפוקפק הזה, עד כי קשה להתייחס אליו כאל פתולוגיה. אני נוטה להתייחס לכך כאל הרגל רע, ומנסה להימנע מלייחס לו חשיבות רבה כ"כ. נסי לעזור לו, אך בלי להיכנס לעימותים. זה לא נראה לי שווה... בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים