ילד בדכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/03/2011 | 13:40 | מאת: אמא מודאגת

ליאת שלום, בני בן 11 .ילד מדהים,מחונן המגלה כבר כשנה קושי להתמודד רגשית עם המידע הרב שיש לו ועם העולם בכלל (מורה חדשה שלא מבינה אותו, חוסר צדק, אכזבות מחברים וכדו). הקושי התבטא בעבר בחרדות וכעת מתבטא בדיכאון . הוא לא רוצה ללכת לטיפול ומבקש לדבר רק איתנו ומבקש את עזרתנו בהבנת מצבו. מה לעשות?????

05/03/2011 | 23:37 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, להורים יש תפקיד חשוב בחיי הנפש של הילד שלהם, ואם הם יכולים לשמש מקור הרגעה ונחמה - זה יופי. כדי לגלות הבנה למצבו, אתם יכולים לקרוא (למשל) על הקשיים החברתיים של ילדים מחוננים, על הפחדים האופייניים שמקורם ביכולת לעסוק בתכנים מופשטים, ועל הדרכים לייצר תקשורת בריאה עם הילדים. למרבה הצער, לא תמיד ההורים יכולים לטפל בעצמם בסימפטומים שמפתח הילד, ובדיוק לשם כך קיימים אנשי מקצוע. גם אם הילד מגלה התנגדות ראשונית לטיפול, הרי שברוב המקרים, כאשר העניין מוצג לו כהלכה, ולאחר התנסות ראשונית, הילדים לומדים ליהנות מהקשר הטיפולי ולהרוויח ממנו. מצבים דכאוניים אצל ילדים יכולים לפגוע משמעותית ברמת הפקוד הכללית בבית ובביה"ס, ולהחליש את יכולות ההסתגלות שלהם. אם את חושבת שמדובר באמת במצב דכאוני, ומזהה פגיעה בתפקוד, נסי להתעקש, ממש כפי שהיית עושה לו היה מדובר בבעיה בריאותית פיזית. טיפול פסיכולוגי זה לא עניין מפחיד כ"כ... בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים