בדיקת הריון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/03/2011 | 17:18 | מאת: נעמי

שלום, אני בשבוע 33+ להריון ויש לי בת בכורה בת 3.5. ביום ראשון הקרוב יש לי ביקורת אצל הרופא. האם מומלץ להביא את הילדה איתנו לצפות באולטראסאונד? היא מאוד מצפה להולדת התינוקת ואנו רוצים לשתף אותה בתהליך.... מהי המלצתך בבקשה? תודה נעמי

05/03/2011 | 22:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמי, לטעמי, ההחלטה לשתף ילד בתהליך ההריון נכונה ומרגשת. עם זאת, חשוב להכיר ביכולותיו ומגבלותיו, ולהביאן בחשבון במערכת השיקולים של מה כן ומה לא. בדיקת האולטרסאונד יכולה להיות מרגשת מאד עבור ההורים, אך מופשטת מדי ומשעממת עבור ילדה קטנה בת שלוש, שספק רב אם תבין מה בדיוק היא רואה על המסך (יש לא מעט מבוגרים שמתקשים 'ללכוד' את התמונה כמו שהיא). אם לא מדובר בבדיקה ממושכת, ואתם (בני הזוג) מוכנים לאפשרות שהסבלנות שלה תיגמר באמצע ומישהו יצטרך לצאת (מעניין מי...), אז כנראה שאין עם זה בעיה. אם, לעומת זאת, הבת שלכם רגישה למצבים הכרוכים בבדיקת רופא, והיא עלולה להילחץ, לבכות ו'לדפוק' לכם את האירוע המרגש - אפשר לוותר. אז התשובה שלי היא שזה יכול להיות מגניב ומרגש, ויכול להיות ביאוס מהגיהנום. הכל תלוי, ואתם יודעים טוב ממני. בכל מקרה, מאחלת לכם שהכל בסדר, ושהלידה תהיה נהדרת וקצרה. את מוזמנת לספר מה החלטתם ואיך היה שבוע טוב ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים