משחק עם צעירים בני גילו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/03/2011 | 18:27 | מאת: ויקי

שלום, ישנה תופעה המפריעה לנו, ההורים. בננו בן ה-10 משחק עם צעירים ממנו בשנתיים, חברים לכיתה של אחיו. הם כמובן מתלהבים שיש להם חבר מבוגר יותר, אבל אחיו אינו אוהב את הרעיון ועוד יותר אנחנו, ההורים. אין לו בעיה לשחק עם בני גילו, אבל אם אינם בסביבה אינו בוחל במשחקים שאינם כבר לגילו, עם חברה צעירה ממנו בהרבה. האם להתערב ?

03/03/2011 | 01:20 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ויקי, ילדים אוהבים 'לסגת' לעיתים למשחקים ילדותיים יותר, והם נהנים מהם ומרוויחים את ה"ערך המוסף" של השליטה והעליונות שאינן מתאפשרות במשחק עם בני גילם. זו תופעה נפוצה וטבעית, ואינה מעוררת דאגה. אם הוא משחק יפה גם עם בני גילו, ואינו נמנע מפעילויות תואמות-גיל, לא הייתי עושה דבר בנידון. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים