פרידה מתינוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/03/2011 | 12:09 | מאת: יפית

שלום רב אני אם לתינוק בן 9 חודשים. כחלק מלימודיי הדוקטורט אני צריכה לצאת לכנס בחול לשבוע ימים כשהוא יהיה בן 10 חודשים וחצי. איתמר נמצא איתי בבית עד היום ובימים הקרובים אנחנו מתכננים להכניס אותו למסגרת עד השעה 13. התכנון הוא שאביו ואימי יישמרו עליי בהעדרי. כמובן שאני אמביוולנטית נורא לגבי הנסיעה גם בשל השלב בו הוא נמא בו אני חשה יותר "חרדת זרים" מצידו ודואגת כיצד נסיעה זו תשפיע עליו במהלך העדרותי ולאחריה. הדברים שמעודדים אותי הנם שאיתמר הוא תינוק עם טמפרמנט מאוד נח, הוא קשור לאביו מאחר ואביו מעורב מאוד בגידולו ויצא כבר לו ולאימי לשמור עליו למספר ימים כשהיה בן 4 חודשים ושום אסון לא קרה. הדברים שמטרדים אותו הנם כאמור שהוא כבר יותר גדול ומבין שאני לא נמצאת בצורה יותר ברורה לו ולסביבה ושהוא עדיין תינוק יונק (אני מצמצמת את ההנקות כדי שיהיה קל יותר לי ולו), מה שיכול להקשות עליו עוד יותר-על אף שאין לו בעיה עם תוספים. אשמח לשמוע דעה מקצועית באשר לסוגייה הזו. מה ידוע על פרידה לשבוע בגיל כזה? כיצד להקל עליו בהעדרי? וכל דבר נוסף שיעזור, יעודד. תודה יפית

03/03/2011 | 00:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יפית, בנך אכן בגיל בו חרדת הזרים נמצאת בשיאה, ולכן, אני לא בטוחה שנכון יהיה להכניס אותו למסגרת חדשה דווקא עכשיו, ומיד (כמעט בו זמנית) להיעלם לו לשבוע ימים. תהליך הקליטה בגן, בעיקר כשהוא נעשה בתקופה רגישה כזו, עלול לקחת זמן, וחשוב לעשות זאת בהדרגה ובנחת. בעיני, אם את מחליטה לנסוע, מוטב להמתין עם הכניסה לגן עד אחרי שתשובי. גם אם זה מפיל 'תיק' כבד יותר על בעלך ועל אמא, זה עשוי לחסוך הרבה חרדות בעתיד. איני רואה בעיה מיוחדת בנסיעה שלך כל עוד הוא בידיים הטובות של סבתא ואבא. הוא ירגיש בחסרונך, אך יימצא עם דמויות מוכרות ואהובות שיוכלו לרכך את צערו. מאחלת לך נסיעה טובה ופורייה, וקליטה קלה בגן (רק אחרי שתחזרי, ואחרי שכולכם תתאוששו מהפרידה והמפגש המחודש). בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים