גן פרטי או עירוני לילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/02/2011 | 11:13 | מאת: עינת

ילדה בת 3.5 חברותית. כ- 8 ילדים מהגן הנוכחי יעברו ביחד לגן עיריה בשכונה. יש אפשרות לרשום אותה לגן פרטי טוב, מבלי שיעברו עימה ילדים מהגן הנוכחי. הרישום לגן הפרטי לשנה אחת ( טרום טרום חובה) ואח"כ התוכנית להעבירה ממילא לגן עירוני. השאלה- מה עדיף? גן פרטי טוב או גן עיריה עם ילדים מהגן הנוכחי. שאלה שניה, האם יש מקום לשתף את הילדה בבחירה.

25/02/2011 | 01:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום עינת, אישית, אינני אוהבת את המשוואה לפיה גן פרטי הוא גן טוב, וגן עירייה משמעותו פשרה או "הרע במיעוטו". אם לדבר בהכללה, גני עירייה הם בדר"כ גנים טובים, הנמצאים בפיקוח ומנוהלים ע"י גננות מוסמכות וסייעות מנוסות. כל עוד הבחירה בידינו, השיקול צריך להיות איכותו הכוללת של הגן, ולאו דווקא השאלה אם הוא פרטי או עירוני. לא חושבת שנכון לשתף את הילדה בדילמה, מאחר ואין לה את הכלים והיכולת לשפוט נכונה אף אחת מהמסגרות. בחרו עבורה את מה שנכון וטוב בעיניכם, והציגו לה את הבחירה בדרך משכנעת ומזמינה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים