האם לקחת את הילדה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/02/2011 | 21:02 | מאת: שימרית

אני בת 26+ 3 ילדים בעלי נפטר לפניי כחודש ההזכרה תיהיה בים חמישי ויום שישי לבית העלמין, הילדה שלי בת 4 והסברתי לה שאבא נפטר והוא קבור באדמה והיא רוצה ללכת לבית העלמין והיא שואלת עם כל הדודים גם יבואו, השאלה שלי היא האם לקחת אותה איתי להזכרה

25/02/2011 | 00:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שמרית, אני חושבת שבהחלט אפשר לקחת ילדה לאזכרת אביה, גם בגיל ארבע, בעיקר כאשר היא מבקשת זאת במפורש. חשוב לדאוג לליווי מתאים וצמוד לילדה, ולבקש מבני המשפחה להשתדל להישאר מאופקים ולהתחשב בנוכחותה ה'רכה' באירוע. הכיני לה מראש זר פרחים קטן או כל דבר אחר שתרצה להניח על קברו של אבא, כדי להיפרד. הזכירי לה שאבא לא מרגיש כלום ואינו סובל. הסבירי שבית הקברות הוא מקום שקט ומטופח, אליו תוכלו להגיע בכל פעם שתתגעגעו לאבא. מאחלת לכם שתוכלו לצער ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים