רוצה להיות שקטה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/02/2011 | 08:02 | מאת: vered22227

שלום רב ! ביתי בת השנה ושלושה חודשים נמצאת בגן מגיל חצי שנה לאחרונה עלו כמה חשדות לגבי הגן שלא אהבתי לשמוע או לראות . ועל זה הייתי עומדת או נשארת ובוחנת איכן הבת שלי נמצאתרוב הזמן והם לא אהבו את הבדיקות האלו ואני דרשתי שאם הבת שלי נמצאתבגן הזה זכותי לבדוק ולבחון את הנפשות הפועלות . נחשפתי לצעקות מבחוץ על הגדולים וראיתי כל מיני דברים שלא אהבתי לראות . לאחרונה נפגשתי עם בעלת המקום והסברתי לה את שראיתי והיא אמרה שהיא מטפלת בזה ובהם ביד קשה בתקופה האחרונה (את השיחה הזאת היא יזמה כדי להשתיק אותי בפני הורים אחרים . אני רוצה לציין שגם היתה שם סייעת שהדליפה מידע שגרם לנו לחשוש לי ולעוד אימא . לאחרונה הבת שלי בלילה יש לה הרבה בכי מתוך שינה ואפילו הלילה הבכי היה ממושך . היא נהייתה מאוד קשה ועקשנית עומדת על שלה לא מוותרת . אני לא מודאגת מהאופי שהיא בנתה לעצמה בתקופה האחרונה אני מודאגת מהבכי בלילות .(אני רוצה לציין שהיא לא רוצה כבר בקבוקים בלילה של מים היא דוחפת את עצמה לכיוון המיטה ) האם זה נורמלי ? האם זה תקין שהיא ככה בוכה הרבה זמן מתוך חלום ? ומה עליי לעשותאם זה לא תקין ? רשמתי אתהילדה לגן אחר אבל רק מתחילת שנה מספטמבר ואני בוחנת תמיד את ההתנהגות של הילדה שלי למטפלות כדי לראות אם יש שינוי ובגדול היא בסדר .לפעמים היא נודניקית לא עוזבתאותי שאני מגיעה לקחת אותה אבל היא מצביעה על כל מיני פלקטים שהם תולים או עושים כאילו היא מאוד מעורבת . אשמח לעזרה דחופה המשך יום נפלא בברכה ורד משה

24/02/2011 | 15:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ורד, תינוקות בני שנה - שנה וחצי, עדיין יכולים להתעורר בלילה ולבכות מבלי שהדבר יעורר דאגה. היקיצות הן חלק ממחזור השינה הנורמלי, וכשזה קורה נסו להרגיע אותה במהירות ולעזור לה לחזור לשנתה במינימום 'פעילות'. בעניין הגן - לא אוכל לעזור הרבה. אוכל לומר רק שני דברים שעולים בדעתי בעקבות קריאת הדברים. האחד, שבגן של תינוקות בני שנה אין טעם לצפות לעבודות יצירה ופלקטים עם מעורבות של הילדים. הם לא זקוקים לזה, ובוודאי שאינם מסוגלים לזה. דבר נוסף, אם את מתקשה לבטוח בצוות הגן ומרגישה צורך לבדוק אותן כל הזמן, ספק אם את או בתך יכולות להרוויח וליהנות ממנו. יש לפנינו עוד חודשים רבים עד ספטמבר, וחבל להשאיר ילדה במקום בו אין לך אמון. חפשי מסגרת טובה, המכירה בצרכים וביכולות של תינוקות רכים, ואשר נענית להם מתוך מקצועיות ואחריות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים