ילד בן 8 מבלבל בין מציאות לדמיון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/02/2011 | 16:28 | מאת: אילנה

אני מורה מתקנת של ילד בן 8,שבשיעורים הראשונים הוא לא הישיר מבט והיה מכונס וחסום, ופתאום אחרי 6-7 פגישות והרגיש בנוח, התחיל לספר סיפורים דמיוניים שלא היו ולא נבראו על משטרות וגנבים ושרדפו אחריו וכו',ומה שהכי מטריד אותי , שיום אחד הוא פתאום סיפר שהיתה לו עוד מורה, ואם אשמע מה היא עשתה אני אפול מהכיסא-כך הוא התבטא.אח"כ עם דיבוב מצידי הוא סיפר שההיא נגעה בו במקומות שונים וביקשה גם שהוא יגע בה וכו'-ובפגישה השנייה הוא אמר לי-כל מה שסיפרתי לך-סתם אמרתי והכל שקר. ומדובר על ילד חרדי שלא חשוף לשום דבר.מה עושים?

15/02/2011 | 19:36 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אילנה, אני מציעה להתייחס ברצינות לנאמר, ולפעול בהתאם. עלייך להרים טלפון לפקידת סעד בלשכת הרווחה העירונית, לדווח לה על הנאמר ולפעול בהתאם למלצותיה. צריך להביא בחשבון גם את האפשרות שהילד עובר פגיעה בתוך המשפחה. מזכירה לך שחובת הדיווח חלה עלינו, גם במקרים של ספק. את מוזמנת לעדכן ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים