איבחון קליני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/02/2011 | 14:59 | מאת: פנטומס

הציעו לנו מבית הספר לגשת עם ביתנו בת ה-10.5 ליעוץ פסיכולוגי. אחת הפסיכולוגית שפנינו אליה טענה שעליה לעבור "איבחון קליני" מה משמעות הבדיקה? האם ולמה היא נחוצה?

09/02/2011 | 00:20 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, באופן כללי, אבחון קליני מתייחס לתהליך של איסוף אינפורמציה מקיף, הכולל ראיון עם ההורים, שיחה עם הילד/ה, תצפית על הילד/ה ועל האינטראקציה בינו לבין הוריו. לעיתים יתווספו לכך שאלוני דיווח של המורה או ההורים, אותם הם ימלאו לבקשת הפסיכולוג. כל פסיכולוג קליני, בעיקר כשמדובר בילדים, ירצה לקבל רקע התפתחותי רחב ומפורט, ולהבין את הדינמיקה המשפחתית בבית. רק כשכל המידע בידיו, יוכל הפסיכולוג להעריך את אופי הבעיה ולהציע דרכי טיפול. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים