התערבות במריבות בין אחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/04/2009 | 20:52 | מאת: תוהה

שלום ליאת, קראתי לא פעם שמומלץ לא להתערב כששני אחים רבים (כל עוד לא מדובר במכות וכו כמובן) אך מה עושים כשלגדול יש יתרון פיזי ואינטלקטואלי מובהק על פני הקטן? למעשה אין לקטן סיכוי שכן אין נסיון בינהם להגיע לפשרה אלא נסיון של הגדול "לנצח" את הקטן (בין אם זו התנגחות מילולית כגון להרגיז את הקטן או כוחניות כגון לקחת משהו שהקטן רוצה)

15/04/2009 | 09:07 | מאת: אריאלה מנחת הורים

שלום לתוהה אכן ההמלצה היא לא להתערב במריבות אחים, כפי שאמרת עד גבול מסוים. אתה לא מיינת בני כמה הילדים, דבר אשר יכול להשפיע על התנהלות ההורים אז באופן כללי אוכל לענות לך שלא כל מה שאנחנו שומעים או רואים מהצד אכן כך הוא. כלומר לא פעם דווקא הילד הצעיר הוא זה שמחפש את האינטראקציה עם אחיו הבוגר. אומנם הצעקות והבכי הן בדרך כלל של הצעיר אך זה לא אומר שהבוגר הוא זה שמציק. לילדים יש דרכים משלהם לתקשר עם אנשים שונים ויתכן שילדך הצעיר מצא דרך לתקשר, עם אחיו הבוגר יותר, אשר לא מקובלת עליו (על הבוגר). הילד הצעיר יצטרך למצוא דרך חלופית אם הוא באמת מעוניין בקירבתו של האח הבוגר, אבל זה תהליך. תהליך ששני בניך צריכים לעבור,ואני מאמינה שהם יעברו את זה כמו רוב הילדים בעולם. בנתיים כהורים עליכם להיות ערים לצורך הזה של שני ילדיכם להשתדל לא לקחת צד ולזכור שאנחנו כהורים לא יכולים לשמש כשופטים מכיוון שלא תמיד יש לנו את כל העובדות. בברכת חג שמח אריאלה

15/04/2009 | 12:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לתוהה, החיים במשפחה, כולל יחסי אחאות, הם הזדמנות ללמוד על העולם שמחוץ לבית. בנך הקטן לומד בדרך הקשה שלא כדאי לו להתעסק או להתגרות במי שנמצא ביתרון מובהק, פיזי ואינטלקטואלי. בעיני, זהו שיעור חשוב מאד לחיים. החיים מזמנים לא פעם גם מצבים בהם דווקא הקטן הוא בעל היתרון, ואין לי ספק שגם ילדייך יגיעו להבנה הזו. תני להם להסתדר בעצמם, ולשכלל בדרכם את מנגנוני ההתמודדות שלהם. חג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים