תנועה לא רצונית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/02/2011 | 15:41 | מאת: שרית

שלום רב! בני בן 8 ילד מחונן וחכם מאוד. לפני כחודש היה חולה ומצונן ובמקום לקנח את האף משך כביכול את הנזלת פנימה. לפני מס' ימים אביו התרגז על משהו וצעק בבית ומאותו רגע למעשה הילד התחיל שום למשוך את הנזלת פנימה מס' פעמים בדקה. וכך למעשה כבר מס' ימים. שאלתי אותו האם יש לו נזלת ולמה הוא עושה כך הוא טען שאין נזלת והוא לא יודע למה הוא עושה את זה. אני מאוד מודאגת. האם זה יעבור? הבנתי שאסור להעיר אך אני ממש ממש דואגת. האם זה יכול להישאר לאורך שנים. האם מעיד על בעיה מסוימת. אנא עזרתך הדחופה. בברכה, שרית

06/02/2011 | 20:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרית, טיקים מוטוריים וקוליים יכולים להתעורר בתגובה למצבים של מתח או מצוקה בחיי הילד. ברוב הגדול של המקרים הם חולפים מאליהם ללא כל התערבות. לפעמים התופעה היא חד פעמית, ולפעמים נעלמת וחוזרת מדי פעם, כשעולה רמת המצוקה. אני אכן ממליצה לך להימנע מלהעיר על כך. במקום זאת, פעלי להפחתת רמת הסטרס ובכך תעזרי הרבה יותר. במידה והתופעה נמשכת לאורך זמן (מעבר למס' שבועות) תוכלי להתייעץ עם רופא הילדים שלך, שיעריך האם יש טעם להתערבות רגשית או אחרת. בהצלחה, ובלי לחץ... ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים