שני ילדים ואח שלישי בדרך...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/02/2011 | 23:45 | מאת: אירן

שלום לליאת וכולם! אני אמא לשני ילדים בן בן 5 ובת בת 4 וכיום בתחילת הריון. שני הילדים קשורים אלי אבל הבת קשורה במיוחד, קנאית ותובענית. בסך הכל שניהם ילדים טובים ואני מסתדרת איתם מעולה. מתי כדאי לספר על ההריון ובאיזו דרך? אשמח מאד להמלצות...

06/02/2011 | 19:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אירן, אני ממליצה לשתף את הילדים כאשר ההריון הוא כבר עובדה נראית לעין, או כאשר הוא יוצר שינוי משמעותי באורח החיים המשפחתי (למשל אם הם שומעים אותך מקיאה או עייפה באופן חריג). ילדים הם חלק מהמשפחה, ולכן - לפחות בעיני - מן ההגינות שיידעו על כל דבר משמעותי בחיי המשפחה, לטוב ולרע. את המידע יש להתאים, כמובן, ליכולת הקוגניטיבית והרגשית שלהם. ילדים בני ארבע וחמש כבר יודעים היטב מה משמעותו של הריון, ולכן הסבר קצר וענייני ("אמא בהריון, וגדל בבטן שלה תינוק חדש") יתקבל בדר"כ בשמחה וסקרנות. בהמשך, בהתאם למידת ההתעניינות שלהם, אפשר להוסיף עוד ועוד מידע, גם בעזרת תמונות, ספרי ילדים או תרשימים שקיימים בשפע. המבוגרים הם אלה שמתווכים את העולם עבור הילדים, ולכן אופן הצגה ענייני, מרגש ומשמח ע"י המבוגר יוצר עמדה דומה גם אצל הילד. מאחלת לך הריון נעים ונינוח, וכמובן לידה קלה ומהירה. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים