חוסר יכולת לתקשר עקב בעיות רבות בילדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/02/2011 | 13:44 | מאת: דין

שלום, אני כיום בן 28 בצעירותי עברתי סוג של התעוללות לרוב מילולית וגם קצת פיזית ממשפחה וחברים גם קרובים וגם רחוקים וגם ניסיון לאונס בגיל 11/12 , ולא מצליח לבכות בכלל מאז גיל 13 למרות רצון חזק מאוד להתפרקות כבכי, היתי גם עד רעיה לתאונת דרכים קשה בגיל מאוד צעיר סביבות גיל 6, העיניין שעל הבעיות שלי לא דברתי עם אף אחד אף פעם בחיים, כיום מרגיש לחץ רגשי מאוד חזק וחוסר תקשורת עם אנשים מסביבי שגבר בשנים האחרונות, לא מזמן פגשתי בחורה שהתאהבתי בא ברגש מאוד עמוק כיום אנחנו ביחד אבל הבעיות שלי של חוסר תקשורת ובטחון פוגעים בקשר שלנו, קשר שאני לא יכול לוותר עליו, אני מרגיש שאין לי בררה אלה לספר לה על הכל אל הפחד שלי לא נותן לי, כמובן יש מחשבות על התאבדות במשך שנים רבות אך פחד לבצע התאבדות, בקיצור אני מבקש עזרא כי המערכת יחסים שלנו מאוד חשובה לי, אני חושב שבאמת אכפת לה ממני, אך לא יודע איך לעזור לנו או לעצמי. צריך עזרה!

06/02/2011 | 19:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דין, אירועי חיים קשים וכואבים מותירים בנו את חותמם לשנים רבות. ילד שעובר התעללות מסוגים שונים עלול לגדול למבוגר שמתקשה לבטוח באחרים, לאדם עם מעטה הגנתי נוקשה שמפריע לו לזהות ולבטא בצורה טובה את רגשותיו, או לקיים מערכות יחסים הדדיות לאורך זמן. הבשורה הטובה היא, שגם מתוך חוויות ילדות קשות אפשר לצמוח, ולבנות חיים של משמעות, מימוש והגשמה. טיפול פסיכולוגי הוא אחת הדרכים לעשות זאת, תוך התגברות הדרגתית על הקשיים, ויצירת חווייה מתקנת. אני מציעה לשוחח עם החברה שלך בפתיחות על הקשיים, ולהביע נכונות לכל מאמץ שיידרש כדי להחיות את מה שהתחיל ביניכם. תוכל לומר לה שאתה מוכן להילחם על הקשר שלכם, וללמוד דפוסי תקשורת חדשים, אך עליה להביא בחשבון שהדבר דורש זמן, סבלנות והרבה רצון טוב גם מצידה. מעודדת אותך בכל לבי להגיע לטיפול פסיכולוגי, שיסייע גם בשיפור מיומנויות התקשורת, וגם בשיפור יכולתך לשאת מצבי מצוקה מבלי לגלוש לחשיבה אובדנית. חזק ואמץ ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים