לא רוצה את אבא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/01/2011 | 12:13 | מאת: לי

איך להגיב כשבני בן השלוש אומר שהוא לא רוצה את אבא? יש לציין שבעלי הוא אדם,בעל ואבא מקסים לא צועק בטח שלא מרביץ ואוהב את הבן שלנו כמובן.אגזים ואומר שאני מקווה שהבן שלנו ייצא דומה יותר (באופי) לבעלי מאשר לי. ולמרות כל זאת, כשאנחנו חוזרים מהגן ואני אומרת לו שאבא מחכה באוטו או בבית הוא אומר – אני לא רוצה את אבא אני לא יודעת מה לענות לו, אני אומרת שכייף עם אבא שאבא חמוד שאבא אוהב אותו...וזה לא עוזר הוא ממשיך בשלו ואחרי כמה דקות הוא שוכח מזה

12/01/2011 | 23:59 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לי, בעיני, ניסיונות מלאכותיים לגרום ל"קירוב לבבות" בין אחים או בין ילד להורה, הם מיותרים ונושאים עמם פוטנציאל מזיק. אם את חושבת שיש מקום להדק את הקשר בין בנך לאביו, השתדלי לזוז קצת, ולאפשר להם זמן יחד. נסי לצאת בשעות הערב, ולתת לבעלך הזדמנות להרוויח את אמונו ואהבתו של בנך, ללא תיווך. אם הילד אומר "אני לא רוצה את אבא" התעלמי, והימנעי מלסנגר עליו. ההגנה שלך מחלישה אותו בעיני הילד, והופכת את הנושא ל"אישיו".(כל הנאמר כאן נשען באופן מוחלט על הדיווח שלך, לפיו מדובר באבא מקסים, שכמובן אינו פוגע בילד). בברכה, ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים