בן 5.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/01/2011 | 08:46 | מאת: אמאלה

הילד ביקר אצל חבר אתמול. כשהחזרתי אותו התברר לי כי החבר ביקש ממנו ללקק לו את הבולבול. הילד אמר כי החבר אמר לו המון פעמים הוא ביקש מהחבר שישחקו במשחק אחר אבל בסוף הסכים. גם החבר הבטיח כי יתן לו משחק במתנה והילד שלי הסכים. כשחזר הוא סיפר לי אבל אמר כי עשה משהו מגעיל. הייתי מזועזעת מדובר בילדים קטנים ואיני יודעת איך להתייחס לנושא? מה לעשות עם זה ? דברתי עם בני והסברתי לו שלא עושים דברים כאלה ושלהבא לא יסכים לעולם לעשות דבר כזה אפילו אם מבוגר מבקש ממנו או ילד הוא לא מסכים. ואם מבקשים ממנו דבר כזה הוא מתקשר לאמא שתבוא לקחת אותו. אבל אני עדיין מזועזעת.... אני לא יודעת מעבר לזה מה לעשות אולי אם נדבר בזה יותר מידי נהפוך את זה ל"אישיו"מצד שני זה לא יכול בלי כלום....

11/01/2011 | 00:41 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לך, אני מסכימה איתך מאד, וסבורה שחייבים להתייחס לעניין ולהבטיח שמעשה כזה לא יישנה. חשוב לא לזרוע פניקה, אך להבהיר חד משמעית שמדובר במשחק שאינו מקובל בשום מקרה. לטעמי, חשוב ליידע גם את אמו של הילד השני, לא בטון מאשים או מתקיף, אלא כשיתוף פעולה כנגד אויב משותף. הסבירי לאם השניה כי עליה לוודא שבנה לא נפל קרבן לבקשות דומות, או נחשף לנושא דרך ערוץ תקשורת בלתי הולם כלשהו. חשוב לעודד את הילדים שלנו לשתף אותנו בכל דבר חריג או בלתי נעים שקורה להם, ולדעתי, הסיכוי לכך עולה כאשר התגובות שלנו נשארות ענייניות, לא היסטריות, אך תקיפות ןברורות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים