התמודדות עם ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/01/2011 | 11:14 | מאת: הילה

יש לי 3 ילדים את השלישית ילדתי לפני חודש. הבן הגדול שלי בן 4 יש בו כעסים מתחילת שנת הלימודים הוא זרק על בעלי נעל וסטר לו, לי הוא לא מעז להתנהג כך כי אני יותר קשוחה. אבל גם עונש לא עוזר כבר...

08/01/2011 | 23:41 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום הילה, מזל טוב לכם עם הולדת הבת השלישית!! לגדל שלושה ילדים זה לא עניין קל, וכדי שתצליחו לשרוד מבלי להפוך כל יום למשימה בלתי אפשרית, עליכם לבסס שגרה מוגדרת היטב, בה כל אחד מבני הבית (גדולים וקטנים) יידע מה מצופה ממנו, מה מקובל ובלתי מקובל במשפחה, מה מותר ומה אסור. הבן הבכור שלך הוא עדיין ילד קטן, והוא זקוק להרבה תשומת לב, אהבה ויד מכוונת. כאשר אתם מאפשרים לו לנהוג באלימות כלפיכם, אתם מותירים אותו מאד בודד ומפוחד ("אם אני, הקטן, יכול להרביץ לאבא ולזרוק עליו חפצים, הוא כנראה כ"כ חלש, ולא יכול לשמור עלינו"). כאשר הילד שלכם זורק חפצים או מנסה להכות, יש לעצור אותו פיזית, ולהרחיקו מכם לזמן מה. אל תסגרו אותו בחדר ואל תענישו בעונשים פיזיים, כי הללו יוצרים אצל הילד תחושה קשה של "אין לי מה להפסיד". במקום זאת, עדיף ליצור מצב בו הוא מפסיד אתכם לזמן מה. "לא נעים לנו איתך כשאתה מרביץ וזורק דברים, ולכן אין לנו ברירה. זה מעליב אותנו ופוגע בנו, ולכן תישאר רחוק קצת". תנו לו להבין שאתם פגועים, כעוסים ושלא בא לכם עליו ככה. אל תתפתו להגיב לבקשות סליחה או לניסיונות התקרבות, לפחות למשך שעתיים. נסו לא להיגרר להסברים ותוכחות מילוליות, אלא לפעול בעקביות: בכל פעם שהוא מנסה להכות, אתם עוצרים אותו, מתרחקים, ונשארים 'קרירים' למשך כשעתיים. מעבר לזה, נצלו כל רגע בו הוא מקסים ומשתף פעולה, כדי להזכיר לו כמה הוא נהדר ואהוב. כך, יש לקוות, תגרמו לו להרגיש שכדאי לו יותר להיות ילד טוב. אם את מרגישה שאתם מתקשים לבד, פנו להדרכת הורים קצרה אצל פסיכולוג ילדים קליני. זה עושה קיצור דרך משמעותי. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים